Rondleiding Raadhuis (regulier)

Hoogtepunt werk Dudok

Het Raadhuis in Hilversum (1931) is het hoogtepunt van het werk van Willem Marinus Dudok.  Door zijn compositie van horizontale en verticale strakke volumes, is het een gebouw als een monumentale sculptuur. Even indrukwekkend als het exterieur, is ook het interieur: een samenspel van ruimte, vormgeving, inrichting, licht, kleur en materialen.

Onder leiding van een ervaren en enthousiaste gids kunt u het Raadhuis bezichtigen. Zo komt u in de meest bijzondere en nog grotendeels authentieke ruimtes van dit rijksmonument. Tijdens de rondleiding wordt, bij droog weer, ook de toren beklommen. Bij helder weer biedt de 47 meter hoge toren een prachtig uitzicht tot wel 30 km. De rondleidingen starten in het Dudok Architectuur Centrum, gevestigd in het souterrain van het Raadhuis, waar een expositie van het leven en werk van Dudok is ingericht.

Op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag is het Dudok Architectuur Centrum geopend van 12.00 – 16.00 uur. De rondleidingen zijn op die dagen om 13.30 uur.

Aanmelden hiervoor is niet nodig, maar aan te raden i.v.m. een gegarandeerde plek. Komt u met een gezelschap van meer dan 6 personen, dan horen wij dat graag minimaal een dag van te voren. Dat kan door de groep via de site aan te melden of door een bericht te sturen aan info@dudokarchitectuurcentrum.nl

Locatie

Dudok Architectuur Centrum (Hilversum)

Duur

De rondleiding duurt ongeveer 1,5 uur.

Kosten

Reguliere rondleiding

  • Volwassenen: € 10,50
  • Middelbare scholieren en studenten, CJP: € 6,50
  • Kinderen t/m 12 jaar: gratis (begeleid door een volwassene)

Bij deze tarieven is bezoek aan de expositie inbegrepen.
Groepen vanaf 6 personen, vooraf aanmelden

Rondleidingen op maat
Groep tot 20 personen: € 145
Studenten en scholen
tot 20 personen: € 90, exclusief 21% BTW

Extra informatie

Donderdag, vrijdag, zaterdag, zondag expositieruimte open van 12.00 – 16.00 uur, rondleiding om 13.30 uur.

I.v.m. de maatregelen rond het Corona-virus, zijn er geen reguliere rondleidingen van 13 maart tot en met 5 april 2020.