Dag van de Architectuur

Dag van de Architectuur 15-16-17 juni 2019

Dit jaar is het landelijk thema ‘Door de ogen van …’ De stad en haar gebouwen worden door heel verschillende mensen gebruikt en beleefd. Kinderen kijken anders naar architectuur dan ouderen. Een sporter beleeft een stad of dorp anders dan een ecoloog of toerist.

Programma Hilversum

Hilversum kreeg vorm door de ogen van W.M. Dudok. Met een handvol collega-architecten, ambtenaren en enkele wethouders droeg hij zorg voor duizenden arbeiderswoningen, tientallen scholen, een Raadhuis, twee begraafplaatsen, kantoor- en bedrijfsgebouwen en talloze nutsgebouwtjes. Vandaag is architectuur geen aangelegenheid meer van de elite, ook in Hilversum niet. Mensen bouwen hun eigen huis op de Almansweide, de Spoorzone en het Stationsgebied krijgen vorm in nadrukkelijke dialoog met alle betrokkenen en op Werf035 zorgen uiteenlopende initiatieven voor nieuw elan op een voorheen verlaten bedrijfsterrein. Het Dudok Architectuur Centrum heeft het landelijke thema voor de Dag van de Architectuur aangegrepen voor een veelzijdige verzameling van verschillende manieren van kijken naar architectuur, waarbij we vooral de details centraal stellen, de onbetekenende plekken, nieuwe technieken en niet zo vaak gehoorde stemmen.

Partners van De Dag van de Architectuur: gemeente Hilversum, Stadsfonds Hilversum, Filmtheater Hilversum, diverse basisscholen, Snelliusschool, MOOST, Maarten Engel Architecten, Roland Holst College, HKU, Hogeschool van Amsterdam, Media Perspectives, City Marketing Hilversum, United College, Marcel Brouwer en heel veel anderen.

website: sbddesign.nl