Dag van de Architectuur

Dag van de Architectuur 2022, thema T-Huis

In 2022 is het thema van de Dag van de Architectuur “T-Huis”. De landelijke manifestatie vindt plaats op 16, 17, 18 en 19 juni 2022. Op en rondom deze dagen organiseren diverse architectuurinitiatieven wandelingen, rondleidingen, fietstochten en andere activiteiten.

De betekenis van vertrouwde de begrippen Huis en Thuis is sinds de pandemie en de toenemende schaarste in huisvestingsmogelijkheden aan een grondige update toe. Wat betekent T-Huis? Hoe kunnen we de invloed op onze woonomgeving vergroten? Hoe kunnen ontwerpers daar aan bijdragen?

In Hilversum zijn rond het thema T-Huis de volgende activiteiten georganiseerd:

 • 18 juni, 10.00 – 17.00 uur: IKToon
  In het Raadhuis van Hilversum, het (t)huis van de stad zijn meer dan 27 verenigingen met honderden amateurkunstenaars zijn in het Raadhuis te zien met muziek, dans, poëzie, film, beeldende, schilder- en fotokunst. In het Dudok Architectuur Centrum hoort u prachtige klassieke klanken waar u onder het genot van een kopje koffie of thee met iets lekkers van kunt genieten.
  Meer informatie: Iktoon Hilversum

 • 19 juni, 14.00 uur: Wijksafari en Stadgesprek ‘Ken je wijk, voel je thuis
  Bewoners en geïnteresseerden kunnen op zondag 19 juni onder begeleiding van medebewoners en gidsen van het Dudok Architectuur Centrum op safari door de Electrobuurt.
  De wijksafari start om 14.00 uur op het Edisonplein. Aanmelden is niet verplicht, maar wel aan te raden. Dat kan via de pagina Wijksafari en Stadsgesprek.
  Of doe de safari op eigen gelegenheid de wijksafari-app (12.00 – 14.30 uur); meer informatie zie hieronder.

  Aansluitend aan de wijksafari is er een Stadsgesprek over het wonen in de Electrobuurt. Wat gaat goed en wat kan beter? Zijn er wensen of ideeën voor de buurt? Zijn er mooie verhalen te vertellen? Alle verzamelde input wordt opgenomen op een wijkkaart die dient als input op het stadssymposium van 17 november 2022.
  Het Stadsgesprek vindt plaats bij Vonk. Bekijk het programma van het stadsgesprek op de pagina Wijksafari en Stadsgesprek.
website: sbddesign.nl