Excursie

Open035: Ga je mee op pad met onze wijksafari? Durf je het aan achter op de scooter?

Zaterdag 25 november organiseren Young Hilversummers en het Dudok Architectuur Centrum een ontdekkingstocht door Hilversum. Na het succes van vorig jaar hebben we het concept verder uitgebouwd. We verbinden jong en oud en gaan met elkaar in gesprek op bijzondere plekken in Hilversum. Doelstelling is om los van vooroordelen en meningen met elkaar in gesprek te gaan en van elkaar te leren op voor iedereen relevante plekken in Hilversum.

We beginnen in de raadzaal van het raadhuis en om in de stemming te komen starten we om 11:00 uur met een prachtig gedicht van Charlotte de Raad en een mooie hip-hop dansact.

In de ochtend gaan we op pad in Hilversum zuid. Wat maakt het Rosarium zo bijzonder en hoe kan het dat de Gijsbrecht voor iedereen iets te bieden heeft. Waarom ligt er een skatebaan bij de zout en zandbunker van Dudok? We bekijken de bloemkoolwijken van Kerkelanden en eindigen op de Zuiderhof waar we in gesprek gaan over het jongeren rouw café.

In de middag vertrekken we richting noord en oost. We stoppen op de Kerkbrink, het oudste plein van Hilversum en rijden vervolgens richting Lapersveld. Vol gas door de Nike-campus richting de Riebeeck. Korte stop bij de speeltuin Wegaplein. We bezoeken de Al Amal Moskee aan de Minckelersstraat en we eindigen bij AllArt aan de Noorderweg.

Zin om mee te rijden? Reserveer dan een plek achter op de scooter. Vind je dit te spannend, sluit dan aan met je e-bike of fatbike en bekijk Hilversum met heel andere ogen. Heb je geen e-bike, wij hebben er 7 beschikbaar of neem plaats in de Tuktuk (4 plaatsen beschikbaar). Neem even contact op voor de beschikbaarheid. Er is plek voor maximaal 30 deelnemers per tocht.

Programma ochtend

11:00 uur start programma in de raadzaal van het raadhuis Hilversum
11:15 uur vertrek safari
12:30 uur aankomst Zuiderhof en gesprek met jongeren

Programma middag

14:00 uur start programma in de raadzaal van het raadhuis Hilversum
14:15 uur vertrek safari vanaf het raadhuis
16:00 uur aankomst AllArt Noorderweg met afsluitend drankje

Neem contact op voor de beschikbaarheid van de e-bikes via een bericht aan info@dudokarchitectuurcentrum.nl

Kijk voor meer informatie en het gehele programma op de site van Open035

Locatie

Dudok Architectuur Centrum, Dudokpark 1

Data

Zaterdag 25 november 2023

Kosten

Deelname aan de Wijksafari is gratis

website: sbddesign.nl