Tentoonstelling

‘Goede voornemens: Van Mediapark tot Sportpark’

Er is van alles gaande rondom de Hilversumse stations. Op dit moment bevindt een groot aantal plannen zich in een stroomversnelling. In januari 2019  kocht Pinnacle BV het Mediapark. In februari 2019 presenteert de gemeente het stedenbouwkundige plan en het beeldkwaliteitsplan van De Zwarte Hond/OKRA voor het Stationsgebied. Binnenkort presenteert de gemeente de Gebiedsagenda Spoorzone. Op allerlei grotere en kleine locaties in Noord Oost worden creative hubs, werkplaatsen en appartementen ontwikkeld. MediaMonks en Nike zijn aan het uitbreiden. De Oude Werf groeit en bloeit.

Maar wat is de samenhang tussen al deze plannen en hoe kan de som der delen een boost geven aan Hilversum als Mediastad? Deze tentoonstelling toont alle plannen die op dit moment voor het gebied tussen Mediapark en Sportpark in ontwikkeling zijn, binnen de context van de ontwikkeling van Hilversum als Mediastad. De verzameling biedt professionals, beleidsmakers, ondernemers en bewoners de gelegenheid om alle plannen in hun samenhang te zien. En dat leidt dan vanzelf tot vragen. (Hoe) kunnen (willen?) we samenhang aanbrengen in het plangebied? Wat is de betekenis van het spoor en wat zijn de kansen en obstakels? Is hierbij de inzet van media-middelen denkbaar (licht, geluid, Media Mile, woon- en werkgelegenheid, mediageschiedenis, events, kunstuitingen)? Hoe kan een aantrekkelijk woon-, werk- en verblijfsklimaat worden gemaakt? Hoe kan het imago van Hilversum als Mediastad verder worden versterkt?

In de tentoonstelling zijn onder andere het masterplan voor het Mediapark van UNStudio, het plan voor het Stationsgebied van De Zwarte Hond en OKRA, plannen voor de Spoorzone van diverse architecten en ontwikkelaars en de ideevorming rondom Arenapark van PosadMaxwan te zien. Daarnaast tonen we visies en experimenten van onder andere XR LAB, studenten van de HKU, Roodbeen Architecten, TANGRAM Architekten, Kuiper Compagnons en vele anderen.

Locatie

Dudok Architectuur Centrum

Kosten

In combinatie met bezoek aan expositie Het leven en werk van Dudok: €3,- per persoon. Kinderen t/m 12 jaar: gratis (onder begeleiding van volwassene).

Extra informatie

De tentoonstelling is te bezichtigen van 6 februari tot en met 12 mei 2019.

website: sbddesign.nl