Rondleiding

Herfstvakantie kinderrondleiding

Kom in de herfstvakantie met oma en opa naar het Raadhuis. Ga mee met een speciale kinderrondleiding en geniet na afloop samen van een Dudokje!

In de herfstvakantie hebben de meeste kinderen vrij, maar veel ouders zijn aan het werk; oma’s en opa’s passen in deze vakantieweek vaak een extra dagje op. Het Dudok Architectuur Centrum organiseert in de herfstvakantie speciale rondleidingen voor oma’s en/of opa’s met kleinkinderen. Na afloop trakteren de kinderen hun opa’s en oma’s op een door het Architectuur Centrum gesponsord uniek Dudok gebakje. Wedden dat veel grootouders de smaak van het Hilversumse Dudokje nog niet kennen?

Tijdens de herfstvakantie zijn er speciale gezinsrondleidingen door het Raadhuis. De gidsen vertellen van alles over het gebouw, maar ook over de bekende architect Willem Marinus Dudok. Hij heeft het grote gele Raadhuis ontworpen voor de gemeente Hilversum. Misschien kunnen opa en oma uitleggen hoe de gemeenteraad zijn werk doet en welke gemeentewapens er geborduurd zijn op de bankjes in de Burgerzaal.

Met een beetje geluk kun je even om het hoekje gluren van de kamer van de burgemeester en plaatsnemen aan de grote vergadertafel in de Dudokkamer. Wie weet zijn jouw grootouders wel getrouwd in de prachtige trouwzaal met de opvallende rode deuren. Er is nog heel veel meer te ontdekken in het Raadhuis want over alles heeft Dudok nagedacht, van het licht tot de klok. Na afloop van de rondleiding kunnen de kleinkinderen hun grootouders trakteren op een door het Architectuur Centrum gesponsord Dudokje. Kom je met je ouders dan mogen die natuurlijk ook zo’n Hilversums gebakje bij de koffie.

Organisatie

Dudok Architectuur Centrum

Locatie

Dudokpark 1, Hilversum

Data

woensdag 25 oktober (15.00 uur), op donderdag 26, vrijdag 27, zaterdag 28 en zondag 29 oktober (13.30 uur).

Kosten

  • Volwassenen: € 11,50
  • Middelbare scholieren en studenten, CJP: € 7,50
  • Kinderen t/m 12 jaar: gratis (begeleid door een volwassene)

Bij deze tarieven is bezoek aan de expositie inbegrepen. U kunt de expositie voorafgaand of na afloop van de rondleiding bekijken. Wij verzoeken u om in ieder geval ca 10 minuten voor de start van de rondleiding aanwezig te zijn.

website: sbddesign.nl