Open Monumentendag

Open Monumentendag 2021: Mijn monument is jouw monument

Het Dudok Architectuur Centrum heeft in samenwerking met de gemeente, de historische verenigingen Albertus Perk en Hilversum, Pas Op!, in verband met de nog steeds geldende Corona-maatregelen, een aangepast programma rondom het thema “Mijn monument is jouw monument” samengesteld. Daarmee spelen we in op inclusiviteit en gastvrijheid om iedereen een warm onthaal te bieden in en rond monumenten. Wij zijn heel blij dat meer dan dertig monumenteigenaren de deuren voor het publiek willen openen rond het thema met speciale aandacht voor monumenten van de toekomst (Post65), gerestaureerde of getransformeerde monumenten, hotels en pensions en in enkele gevallen bijzondere interieurs. 

Niet alle gebouwen zullen zoals in andere jaren van binnen te bekijken zijn – waarvoor Open Monumentendag nu juist is bedoeld. Daarentegen is er, naast de monumenten die direct met het thema te maken hebben, extra aandacht voor de buitenkant van monumenten die via georganiseerde maar ook individuele rondleidingen, wandelingen en fietstochten zijn te bezoeken.  

Wegens het succes van vorig jaar zullen ook dit jaar op zaterdag 11 september artiesten het podium krijgen in een viertal monumenten om bezoekers een bijzondere beleving van het monument te bezorgen. En vinden er Specials plaats in de Wandelmeent, Wolfsdreuvik en rijdt de Gooise Moordenaar langs het virtuele erfgoed van Hilversum en het Gooi! 

Wij danken iedereen die aan deze Open Monumentendagen een bijdrage leveren, met name de eigenaren en beheerders van opengestelde monumenten, de gidsen en de vrijwilligers die met hand-en-spandiensten deze dagen mogelijk maken! Wij wensen u een gastvrij en monumentaal weekend toe! 

Bart Heller, wethouder klimaat, energie, wonen en monumenten 

Patricia Alkhoven, directeur Dudok Architectuur Centrum 

Organisatie

Dudok Architectuur Centrum

Data

zaterdag 11 en zondag 12 september 2021

website: sbddesign.nl