Open Monumentendag

Open Monumentendag 2021: Mijn monument is jouw monument – terugblik

De 35e editie van de Open Monumentendag in Hilversum trok op 11 en 12 september zo’n 4800 bezoekers naar de 30 opengestelde monumenten en de vele specials. Dat is ruim 45% meer dan vorig jaar toen het aantal bezoekers door de Corona-maatregelen fors minder as dan in 2019.

Veel belangstelling was er, zoals altijd, voor de Zwaluwenberg, de toren van Wolfsdreuvik in het Smithuyserbos, het Raadhuis, de Kapel en de AVRO. Beluister hier het (live uitgezonden) interview over rondleidingen in de AVRO met gids en architectuurhistoricus Iris London. Andere toppers waren dit jaar de Gooische Moordenaar (AR attractie op het grasveld bij het Raadhuis), het Pinetum, gebouw De Vereeniging, Costerustuin en de Fabritiusschool. Maar ook de wat minder bekende boshutjes bij Zonnestraal, de Kegelbaan bij de Unie, de wandeling van de GNR, de rondleiding door de Wandelmeent en de fietstocht van Albertus Perk werden druk bezocht.

In navolging van 2020 waren er dit jaar weer optredens in een aantal monumenten, bedoeld om een bijzondere beleving van het gebouw te creëren. In samenwerking met het Dudok Festival werden vier artiesten geselecteerd die in het MCO, de Bbliotheek, het Raadhuis en de Grote Kerk een optreden verzorgden.

Bekijk de instagram van Dudok Architectuurcentrum voor meer beelden

Organisatie

Dudok Architectuur Centrum

Data

Zaterdag 11 en zondag 12 september 2021

Extra informatie

website: sbddesign.nl