Rondleiding

Rondleiding Raadhuis (regulier)

Hoogtepunt werk Dudok

Het Raadhuis in Hilversum (1931) is het hoogtepunt van het werk van Willem Marinus Dudok. Door zijn compositie van horizontale en verticale strakke volumes, is het een gebouw als een monumentale sculptuur. Even indrukwekkend als het exterieur, is ook het interieur: een samenspel van ruimte, vormgeving, inrichting, licht, kleur en materialen.

Onder leiding van een ervaren en enthousiaste gids kunt u het Raadhuis bezichtigen. Zo komt u in de meest bijzondere en nog grotendeels authentieke ruimtes van dit rijksmonument. Tijdens de rondleiding wordt, bij droog weer, ook de toren beklommen. Bij helder weer biedt de 47 meter hoge toren een prachtig uitzicht tot wel 30 km. De rondleidingen starten in het Dudok Architectuur Centrum, gevestigd in het souterrain van het Raadhuis, waar een expositie van het leven en werk van Dudok is ingericht.

Op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag is het Dudok Architectuur Centrum geopend van 12.00 – 16.00 uur. De rondleidingen zijn op die dagen om 13.30 uur. Aanmelden vooraf via de aanmeld-button op deze pagina.

Wilt u een rondleiding voor een besloten groep? Stuur dan een bericht aan info@dudokarchitectuurcentrum.nl met uw wensen (groepsgrootte, datum, tijdstip). We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op om de mogelijkheden door te nemen.

Locatie

Dudok Architectuur Centrum (Hilversum)

Duur

De rondleiding duurt ongeveer 1,5 uur.

Kosten

Reguliere rondleiding

  • Volwassenen: € 11,50
  • Middelbare scholieren en studenten, CJP: € 7,50
  • Kinderen t/m 12 jaar: gratis (begeleid door een volwassene)

Bij deze tarieven is bezoek aan de expositie inbegrepen. 

Rondleidingen op maat

Groep t/m 16 personen: € 155, inclusief 21% BTW.

Studenten en scholen t/m 16 personen: € 120, inclusief 21% BTW.

Extra informatie

Donderdag, vrijdag, zaterdag, zondag expositieruimte open van 12.00 – 16.00 uur, rondleiding om 13.30 uur.

Let op: op zaterdag 11 en zondag 12 september 2021 is het Open Monumentendag. Op die dagen vervalt de reguliere rondleiding door het Raadhuis. In plaats daarvan kunt u mee met een kosteloze verkorte rondleiding door het Raadhuis. In ca 30 a 40 minuten ziet u een aantal belangrijke ruimtes en u gaat de toren op. Geinteresseerd? Lees dan verder op de pagina Open Monumentendag en meld u aan.

website: sbddesign.nl