Rondleiding

Rondleiding Raadhuis (regulier)

Hoogtepunt werk Dudok

Het Raadhuis in Hilversum (1931) is het hoogtepunt van het werk van Willem Marinus Dudok. De speelse compositie van horizontale en verticale volumes en de asymmetrische opbouw van de gevels maken het een spannend en imponerend gebouw. Even indrukwekkend als het exterieur, is ook het interieur: een samenspel van ruimte, vormgeving, inrichting, licht, kleur en materialen.

Onder leiding van een ervaren en enthousiaste gids kunt u het Raadhuis bezichtigen. Zo komt u in de meest bijzondere en nog grotendeels authentieke ruimtes van dit rijksmonument. Tijdens de rondleiding wordt, bij droog weer, ook de toren beklommen. Bij helder weer biedt de 47 meter hoge toren een prachtig uitzicht tot wel 30 km. De rondleidingen starten in het Dudok Architectuur Centrum, gevestigd in het souterrain van het Raadhuis, waar een expositie van het leven en werk van Dudok is ingericht.

Op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag is het Dudok Architectuur Centrum geopend van 12.00 – 16.00 uur en vanaf 1 april 2023 ook op woensdag, van 14.30 – 17.00 uur. De rondleidingen zijn op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag om 13.30 uur en om 15.00 uur op woensdag. Aanmelden vooraf via de aanmeld-button op deze pagina.

Wilt u een rondleiding voor een besloten groep laten organiseren? Stuur dan een bericht aan info@dudokarchitectuurcentrum.nl met uw wensen (groepsgrootte, datum, tijdstip). We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op om de mogelijkheden door te nemen.

Locatie

Dudok Architectuur Centrum (Hilversum)

Duur

De rondleiding duurt ongeveer 1,5 uur.

Kosten

– Reguliere rondleiding

  • Volwassenen: € 12,50
  • Middelbare scholieren en studenten, CJP: € 8,50
  • Kinderen t/m 12 jaar: gratis (begeleid door een volwassene)

Bij deze tarieven is bezoek aan de expositie inbegrepen. U kunt de expositie voorafgaand of na afloop van de rondleiding bekijken. Wij verzoeken u om in ieder geval ca 10 minuten voor de start van de rondleiding aanwezig te zijn.

– Rondleidingen op maat

Groep t/m 16 personen: € 165, inclusief 21% BTW.

Studenten en scholen t/m 16 personen: € 130, inclusief 21% BTW.

Extra informatie

Woensdag is de expositieruimte open van 14.00 – 17.00 uur, rondleiding om 15.00 uur.

Donderdag, vrijdag, zaterdag, zondag is de expositieruimte open van 12.00 – 16.00 uur, rondleiding om 13.30 uur.

 

website: sbddesign.nl