Rondleiding

Vier je verjaardagspartijtje bij het Dudok Architectuur Centrum!

Ben jij binnenkort jarig? Nodig dan al je vrienden en vriendinnen uit voor een tour in het Raadhuis van Dudok. Superleuk en spannend, want jullie durven vast wel de toren op met spectaculair uitzicht!

Het Raadhuis van de wereldberoemde Dudok

De wereldberoemde architect Willem Marinus Dudok heeft het Raadhuis met veel liefde voor details ontworpen: van de trouwkamer tot het lettertype! Hij bemoeide zich dus overal mee. En, omdat hij ook stadsarchitect was, ontwierp hij hele nieuwe woonwijken met scholen door heel Hilversum. Misschien zit jij wel op een Dudokschool? Kortom, zonder Dudok geen Hilversum zoals we dat nu kennen.

Spannende rondleiding

Bij een spannende rondleiding vertelt een gids je hier alles over en ga je aan de slag met onze expeditie kaart. Zo kunnen jij en je vrienden straks ontdekken welke symbolen en grapjes Dudok in het Raadhuis heeft verstopt. Als de expeditie goed is gegaan, krijgt de jarige een klein cadeautje.

Dresscode

Je kunt je vrienden en vriendinnen vragen om in de kleuren van het Raadhuis te komen. We noemen dat Dudok Casual (geel, goud, blauw).

Ook de toren op!

Tijdens de rondleiding beklim je, bij droog weer, ook de toren (vanaf 6 jaar). Bij helder weer biedt de 47 meter hoge toren een prachtig uitzicht tot wel 30 km. De rondleidingen starten in het Dudok Architectuur Centrum, gevestigd in het souterrain van het Raadhuis, waar een expositie van het leven en werk van Dudok is ingericht.

LEGO-workshop

Als je wilt, kun je je partijtje uitbreiden met een LEGO-workshop. Je gaat dan na de rondleiding met je vrienden en vriendinnen het Raadhuis in het klein nabouwen met LEGO.

Hoe lang duurt het?

We maken het programma in overleg met jou en je ouders, maar om een beetje een idee te krijgen: de rondleiding duurt meestal 1 à 1,5 uur; de LEGO-workshop duurt ongeveer 45 minuten. En natuurlijk is er tussendoor wat lekkers te eten en te drinken.

Lijkt het je leuk?

Stuur dan, samen met een van je ouders/begeleiders een mailtje naar info@dudokarchitectuurcentrum.nl. Dan bespreken we wat jullie willen, hoeveel kinderen mee gaan, wanneer jullie willen komen en de kosten. Dat laatste hangt vooral af van het aantal waar jullie mee komen. Het partijtje is geschikt voor kinderen van 8 – 12 jaar.

Je partijtje kun je in het Raadhuis vieren op alle dagen van de week en in het weekend, maar op woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag hebben we de meeste mogelijkheden.

Organisatie

Dudok Architectuur Centrum (Hilversum)

Locatie

Raadhuis Hilversum, Dudokpark 1, 1217 JE Hilversum
website: sbddesign.nl