Stadsgesprek

WE GAAN DE CODE TUINSTAD KRAKEN!

Dudok Architectuur Centrum en Stichting Hilversumse Architectuurprijs organiseren op donderdag 26 september een debat en inspiratie sessie ‘De toekomst van de Tuinstad Hilversum’ in het Muziekcentrum van de Omroep.

Hilversum heeft als Tuinstad een uniek karakter. Een Tuinstad behouden en ontwikkelen gaat daarbij niet vanzelf. Het is een uniek samenspel van de omringende natuur en het groen in de stad en de huidige en toekomstige bebouwing. De Tuinstad (een door de Brit Ebenezer Howard ontwikkeld model in 1898) neemt in het denken over andere vormen van samenleven een belangrijke positie in. Daarna zijn er nog vele ontwikkelingen geweest. Echter nergens is het stedenbouwkundig principe zo uitgebreid toegepast als in Hilversum. Het bepaalt voor een groot deel de ruimtelijke identiteit van de stad.

In dit 600-jarig bestaan van Hilversum proberen we de vraag te ontrafelen en te beantwoorden wat de ‘Code Tuinstad’ van iedereen vraagt. Niet alleen om de schoonheid van de stad te behouden maar ook om te verbeteren. Kunnen we de code kraken en deze actief opslaan in de Hilversumse genen.

Vragen als: Waar bestaat het Hilversumse DNA van deze Tuinstad uit? Wat doet het voor onze inwoners. Wat is er nodig om dit unieke karakter te behouden en te versterken? Komen aan bod bij de diverse sprekers en in de paneldiscussie.

Programma

19.00 uur                    Ontvangst

19.30 uur                    Welkom en start avond

21.30 uur                    Einde bijeenkomst

De inleiders zijn:

  • Drs. Lara Voerman, Architectuurhistoricus, over ‘Wonderlijkheden van Dudoks Tuinstad’
  • Sylvia Karres, Landschapsarchitect, over ‘Toekomstperspectieven voor Tuinstad Hilversum’
  • Dr. Ir. Willemijn Wilms Floet, TU Delft, over ‘Nieuwe oude woonvormen: Iedere tijd verdient zijn eigen hofje’

Panelleden worden zo snel mogelijk bekend gemaakt.

Organisatie

Hilversumse Architectuur Prijs en Dudok Architectuur Centrum

Locatie

Muziekcentrum van de Omroep, Heuvellaan 33 in Hilversum

Data

Donderdag 26 september 19.30-21.30 uur

Kosten

Deelname is gratis

Extra informatie

website: sbddesign.nl