Dudok Architectuur Centrum, Hilversum

Concert | 14 juli 2016

Dudok in concert

Op 14 juli 2016 wordt 100 Jaar Dudok feestelijk afgesloten met een concert op de Raadhuisvijver, dat voor alle Hilversummers gratis toegankelijk is. Een bijzonder evenement waar alle Hilversummers van jong tot oud van kunnen meegenieten.

Dudok in Concert is een unieke verbeelding van mediageschiedenis en toekomst, dat zich afspeelt tegen het decor van het Dudok Raadhuis. De ambitie is om van dit concert een jaarlijks terugkerend nationaal evenement te maken. Dit jaar vieren we de verbondenheid die Hilversum uitstraalt als thuishaven van de publieke omroepen tegen het decor van Dudoks meest iconische monument: het Raadhuis van Hilversum. Tijdens deze muzikale ode aan de rijke omroepgeschiedenis van Mediastad Hilversum wordt het publiek meegenomen in de tijd. Legendarische mediamomenten worden geprojecteerd op het Raadhuis, terwijl het Metropole Orkest vanuit de verschillende hoeken de bekende tv-tunes ten gehore brengt

Optredens van diverse amateurgezelschappen in en rond het Raadhuis tijdens het Raadhuis Open Podium zijn van  17:00 – 21:00.  Het hoofdprogramma van Dudok in Concert, met een voorprogramma om 21.00 uur, start om 22.00 uur en zal worden uitgezonden op NPO 1 op zaterdag 16 juli om 21.20 uur. Eindtijd concert is om 23:15.

Let op: maximaal aantal bezoekers is 5000, dus wees op tijd.

Dudok in Concert wordt mede mogelijk gemaakt door: Stadsfonds Hilversum, Gemeente Hilversum en de Rabobank.

Bekijk hier een filmpje met de introductie van wethouder Wimar Jaeger op Dudok in Concert