Dudok Architectuur Centrum, Hilversum

Film | Elke zondag om 12.30 uur

Documentaire De ziel in de lijn van Dudok

De ziel in de lijn van Dudok

Elke zondagmiddag is de documentaire ‘De ziel in de lijn van Dudok’ te zien in de filmzaal van het Dudok Architectuur Centrum om 12.30 uur, voorafgaand aan de rondleiding door het Raadhuis die om 13.30 uur start. Bezoekers kunnen kaartjes kopen alleen voor de film of een combinatieticket voor film en rondleiding.

Met de 45 minuten durende documentaire, die op Open Monumentendag in première ging, geven regisseur Leo Kerkhoff en cameraman Gijs Konings een zeer compleet beeld van de invloed en betekenis van het werk van Dudok voor Hilversum en de inwoners.

Het Raadhuis van Hilversum is wereldberoemd, maar architect Dudok ontwierp zoveel meer. Met de duizenden huizen, woonwijken, scholen, begraafplaatsen en andere gebouwen, bepaalde hij het gezicht van de stad. Maar welke rol speelt deze architectuur in ons moderne bestaan? Wat is er mooi aan? En zien we dat nog wel? Het verhaal over Dudok wordt verteld door de ogen van liefhebbers, deskundigen en betrokkenen, maar vooral door de vele prachtige beelden.

Tarieven (aanmelden vooraf is niet nodig):

  • Film: €3,50
  • Film en rondleiding volwassene : €11,-
  • Film en rondleiding student/CJP met rondleiding: € 7,-
  • Film en rondleiding kinderen t/m 12 jaar : € 2 (begeleiding door volwassene)

Meer informatie over de rondleiding