Dudok Architectuur Centrum, Hilversum

Activiteit | 10 en 11 september 2016

Open Monumentendag programma bekend

De Open Monumentendag bestaat 30 jaar. Dit jaar openen in het weekend van 10 en 11 september ruim veertig monumenten in Hilversum hun deuren! Dit jaar kunt u onder andere een aantal (voormalige) omroepstudio’s bezoeken, en ook Hilversums eerste crematorium, dat een nieuwe betekenis aan Dudoks begraafplaats Zuiderhof geeft, of de Regenboogkerk, symbool van recente kerkgeschiedenis. Actueel is ook Werf 35, ooit verzamelplaats voor gemeentelijk afval, nu broedplaats voor de toekomst, of de negentiende-eeuwse villa Erica die centrale bibliotheek werd en symbool is van voortdurende ontdekkingsreizen in tijd en ruimte. Het theater bij Grand Hotel Gooiland, icoon van het Modernisme, vertoont previews van de documentaire ‘100 jaar Dudok’, die zaterdagavond, omlijst door life-muziek, in publiekspremière gaat.

Mobiel erfgoed speelt een rol van betekenis in het programma. Hilversum ontwikkelde zich immers dankzij verbindingen met andere plaatsen. De Historische Automobiel Vereniging zet op zaterdag mobiel erfgoed in voor een tour langs monumenten, waar u desgewenst (en voor zover er plaats is) mee kunt rijden in een oldtimer. En voor wie graag fietst, organiseert Albertus Perk op zondag een fietstocht langs een groot aantal schoolgebouwen.

De organisatie van de Open Monumentendag 2016 ligt, in samenwerking en met steun van de gemeente, bij het Dudok Architectuur Centrum. Het werkt voor dit evenement samen met de Historische Kring Albertus Perk, Stichting Hilversum, Pas Op!, de Historische Automobiel Vereniging en natuurlijk een groot aantal vrijwilligers en monumenteigenaren die hun panden voor bezoek openstellen.

Bent u benieuwd wat er in het weekend van 10 en 11 september allemaal in Hilversum te doen is? Download dan hier het programma open monumentendag (pdf 1Mb)