Foto: Dudok Architectuur Centrum
Het Vereenigingsgebouw voor de Hersteld Apostolische Gemeente werd in 1937 ontworpen door vader en zoon Bakker in een zakelijk expressionistische bouwstijl. De kerk is opgebouwd uit in baksteen opgetrokken kubusvormige volumes. De ingang wordt geaccentueerd door penanten van blauwe tegeltjes. De lange hoge vensters zijn voorzien van gekleurde glas-in-loodramen. De kerkzaal heeft een overspanning van 17 meter en een groot balkon. In een zijvleugel was ruimte voor vergaderen en catechisatie. De hoge, rechthoekige schoorsteen geeft het gebouw een markant aanzicht.
Het kerkgebouw werd in 2008 aangewezen als gemeentelijk monument. In 2021 heeft de Apostolische Gemeente het pand verlaten vanwege een afname van het aantal kerkleden en de toenemende onderhoudskosten en is het monument verkocht aan een projectontwikkelaar.
Vader Barend Hendrik (Barend) en zoon Cornelis Marie (Kees) Bakker vormden samen een architectenbureau. Barend was in 1903 begonnen als bouwkundig tekenaar op het bureau van gemeentearchitect Piet Andriessen, werkte enige tijd als zelfstandig architect en leidde korte tijd een bureau met Hendrik Bunders. Barend was daarnaast lange tijd gemeenteraadslid en na de oorlog zelfs korte tijd waarnemen burgemeester van Hilversum. Zoon Kees studeerde in 1929 als bouwkundig ingenieur af aan de Technische Hogeschool in Delft waarna vader en zoon het Architectenbureau B.H. Bakker en ir. C.M. Bakker oprichtten. De Bakkers hebben In Hilversum een rijk oeuvre achtergelaten. Het architectenbureau eindigde toen Kees in 1940 naar Curaçao vertrok.
Johannes Gerardtsweg 113-115