16/11/20

Boek Dudok by Iwan Baan – vanaf 30 december 2020 te koop in het Dudok Architectuur Centrum

Het boek Dudok by Iwan Baan is bijna klaar. Baans foto’s van ‘landschappen van ontwerpen’ die Dudok voor diverse plaatsen in Nederland realiseerde, maken niet alleen inzichtelijk dat Dudok een goede architect was die bouwde met oog voor detail en compositie, maar vooral ook een goede ruimtelijk ontwerper was, een echte ‘stedebouwer’. Lara Voermans sprankelende teksten onderbouwen dit beeld. Karakteristieken van stad, dorp en landschap vormden het vertrekpunt voor Dudok in al zijn ontwerpopgaven. De duurzaamheidswaarde van zijn visie op wat wij nu ruimtelijke kwaliteit noemen, spat van de foto’s – zo’n 300 pagina’s – af.

De beelden die met zorg zijn geselecteerd geven een prachtig totaalbeeld van woonlandschappen met villa’s, arbeiderswoningen en flats, in tuindorpen en naoorlogse woonwijken, begraafplaatsen en crematoria tot stadhuizen, school- en kantoorgebouwen, in Eindhoven en Velsen, Bussum,  Bilthoven en Naarden, Velsen, Schiedam en Hengelo, op de afsluitdijk tot in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Leiden en natuurlijk Hilversum. De verrassende vormgeving van ontwerpersbureau Koehorst in ’t Veld maakt Dudok by Iwan Baan tot een heel bijzonder boek! Vanaf 30 december is het boek te koop bij het Dudok Architectuur Centrum.

Het boek kost € 39,95. Wilt u het boek nu al bestellen? Stuur dan een mail met uw gegevens naar info@dudokarchitectuurcentrum.nl

website: sbddesign.nl