04/04/22

Cursus “Ken je omgeving: (her)ontdek Hilversum!” in samenwerking met Stichting Omgevingseducatie

Waarom ziet Hilversum er uit zoals het er uit ziet? Ontdek de stad, kijk mee terug op de ontwikkeling van de gemeente Hilversum… en kijk vooruit. Wat maakt dat Hilversum zo’n fijne stad is om te wonen, werken en verblijven? Na deze cursus bekijk je je eigen woonplaats met andere ogen! Na een succesvolle eerste cursus in 2021, wordt deze dit jaar herhaald.

De data voor de nieuwe cursus zijn nog niet bekend. Bent u geïnteresseerd in de cursus en wilt u op de hoogte gehouden worden van de data, stuur dan een bericht naar info@dudokarchitectuurcentrum.nl.

De sprekers zijn historicus Pieter Hoogenraad (historicus), Annette Koenders (erfgoeddeskundige) en Irmgard van Koningsbruggen (architectuurhistorica). Zij vertellen onder leiding van Rhodé Hoorn (cultuurcoach bij Stichting Omgevingseducatie) het verhaal van Hilversum als stad van goed wonen in een groene, gezonde omgeving met aantrekkelijk cultureel erfgoed voor álle inwoners. Met aansprekend beeldmateriaal brengen deze experts ‘the making of’ van Hilversum tot leven. Met voorbeelden van duurzame veranderingen betrekken zij het publiek bij de ruimtelijke opgaven van de toekomst.

In de lezingenreeks kijken we nadrukkelijk naar de relevantie van het verleden voor heden en toekomst van de stad. Zo wordt de huidige betekenis van de omringende natuur voor recreatie en gezondheid gelinkt aan de ontwikkeling van het Hilversumse landschap en Dudoks stedenbouwkundige en architectonische ingrepen, en toegelicht vanuit de maatschappelijke opgaven van destijds. Er komen ook actuele ruimtelijke opgaven aan bod, die vanwege klimaatverandering, woonbehoeften en de inclusieve samenleving urgent zijn.

website: sbddesign.nl