16/07/19

De tafel van Dudok

Net zoals architect W.M. Dudok nadacht over alle handelingen van gebruikers in zijn gebouwen zal ik alle handelingen tijdens het diner regisseren. Het concept berust op herhaling en afwisseling, op de juiste plaats en in de juiste maten. Zinvolle schoonheid omringd met gebalanceerde vormentaal. Door de borden op de architectuur te gieten, om te draaien en uit te snijden, vormt het servies zich naar zijn Raadhuis. Ik besluit als ontwerper waar iets op de tafel wordt geplaatst. Net zo strikt als Dudok beheers ik de regie. (Nynke Koster)

Op 4 december jl. toonde Nynke Koster haar afgietsels van de gevel van het Raadhuis. Momenteel legt zij de laatste hand aan een eetsculptuur van circa 600 x 90 x 75 centimeter voor 18 personen. Nynke Koster heeft de afgietsels verwerkt in een bijzondere tafel/ervaring, waarbij per gang het ‘eetlandschap’ zal veranderen. Net als Dudok zelf laat zij daarbij niets aan het toeval over. Op 6 september wordt de Tafel van Dudok als ‘het staatsservies van Hilversum’ aangeboden aan de eerste burger van Hilversum, burgemeester Pieter Broertjes. Na deze avond zal elk gezelschap aan deze tafel een toast uitbrengen als start van een gesprek over het belang van publieke ruimte voor dialoog, voor kunst, voor ontmoeting.

Op 15 september staat de Tafel op het Langgewenst bij de opening van het culturele jaar. Daarna kan de Tafel door elk gezelschap worden gehuurd dat wil bijdragen aan verbinding in de openbare ruimte. Meer informatie: info@dudokarchitectuurcentrum.nl

website: sbddesign.nl