16/06/23

Extra Vaderdag torenbeklimming zondag 18 juni om 13.00 uur

De Vaderdag torenbeklimming is dit jaar een populair cadeau. De torenbeklimming van 12.30 uur is uitverkocht, maar niet getreurd, wij bieden om 13.00 uur een extra Vaderdag torenbeklimming aan. Wees er snel bij, want vol is vol. 

Wie in Hilversum woont, kent het bijzondere Raadhuis van architect Dudok met zijn mooie gele bakstenen, de vijver ervoor en natuurlijk de toren. Op zondag 18 juni zijn er speciaal voor kinderen met hun vader korte rondleidingen door het Raadhuis met als belangrijkste onderdeel samen de toren beklimmen. Moeders, broertjes en zusjes mogen natuurlijk ook mee (kinderen vanaf 6 jaar).

Voor de vaders is het een mooie sportieve verrassing waarbij het cadeau een prachtig uitzicht over Hilversum is. Kan hij de Arena aanwijzen? Als je in de juiste richting kijkt, is soms zelfs de Domtoren van Utrecht te zien. Dichterbij zie je het centrum met het station van Hilversum en natuurlijk de Vituskerk. Vaders en kinderen kunnen van bovenaf ook proberen hun eigen huis te zien. Van bovenaf zie je tegelijkertijd hoe groen het is. Hilversum wordt niet voor niets een tuinstad genoemd.

De toren van het Raadhuis is 47 meter hoog en onderweg naar boven kun je de traptreden tellen. Ook vind je in de toren het carillon waar pas nog drie nieuwe klokken aan zijn toegevoegd.

Het Raadhuis van Hilversum is wereldberoemd. Het is in 1931 in gebruik genomen en ontworpen door de architect Willem Marinus Dudok. Vanuit de hele wereld komen bezoekers naar Hilversum om het bijzondere bouwwerk van Dudok te bewonderen. Des te meer een reden om op Vaderdag naar het beroemde Raadhuis te komen en de toren te beklimmen, want dat moet je als Hilversummer toch een keer gedaan hebben.

De torenbeklimming is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Kinderen mogen alleen onder begeleiding van een volwassene deelnemen aan deze rondleiding, maximaal 2 kinderen per volwassene. Kosten voor de torenbeklimming zijn: Volwassenen: € 7,50, kinderen 12-18 jaar: € 5,00 en kinderen <12 jaar: toegang gratis.

Meld je aan voor de Vaderdag torenbeklimming

website: sbddesign.nl