05/07/22

HILVERSUM KRIJGT NIEUW FESTIVAL: OPEN035

Zaterdag 27 augustus a.s. bruist het centrum weer als vanouds tijdens festival OPEN035. Van kunstroute tot games ontwikkelen en van optredens tot rollerdisco. Cultureel Hilversum laat zich van zijn beste kant zien met vele activiteiten voor jong en oud. Deze festivaldag vormt de aftrap van de gelijknamige samenwerking tussen Hilversumse culturele instellingen en de wijken om met OPEN035 kunst en cultuur toegankelijker te maken voor Hilversummers.

Corona heeft de afgelopen jaren grote impact gehad, zowel op het sociale leven van Hilversummers als op de Hilversumse economie en cultureel aanbod. Lange tijd moesten poppodia, musea, bibliotheken, kunst- en muziekverenigingen hun deuren sluiten. OPEN035 wil met dit festival een hernieuwde kennismaking tussen Hilversummers en culturele instellingen in gang zetten en hen inspireren tot bijzondere samenwerkingen.

Programma OPEN035

Festival OPEN035 op 27 augustus vindt plaats op verschillende locaties in het centrum, waaronder Dudokpark, de Gooische Brink en de Kerkbrink. Het programma van OPEN035 zal de komende tijd steeds meer prijs worden gegeven en omvat onder andere concerten, films, workshops, een speciale kunstroute, rollerdisco, retro radio, pop-up stores, wijksafari’s vol bijzondere bewonersverhalen, games en nog veel meer.

Wijkinitiatieven

OPEN035 wil niet alleen tijdens de festivaldag op 27 augustus laten zien wat voor moois Hilversum heeft te bieden, maar ook daarna blijven inspireren tot een nieuw cultureel aanbod waarin Hilversummers bovendien zelf een rol kunnen spelen. Daarom brengt OPEN035 culturele instellingen, zoals De De Vorstin, Dudok Architectuur Centrum, de bibliotheek, museum Hilversum en het Filmtheater, én wijkbewoners bij elkaar om gezamenlijk activiteiten en projecten te ontwikkelen op diverse locaties in het stadscentrum. Deze locaties worden daartoe tijdelijk omgebouwd tot ‘huiskamers van de wijken’. Hiervoor is OPEN035 niet alleen op zoek naar leegstaande (winkel)panden, maar ook naar wijkbewoners die interesse hebben om hieraan deel te nemen. Geïnteresseerden kunnen hiervoor contact opnemen via Hilversummers.nl of mailen naar meedoen@hilversummers.nl

Meer informatie: www.open035.nl 

website: sbddesign.nl