10/10/21

Luuc Jonker per 15 oktober directeur Dudok Architectuur Centrum

Per 15 oktober 2021 is  Luuc Jonker directeur van het Dudok Architectuur Centrum (DAC). Hij heeft deze functie overgenomen van Patricia Alkhoven. Zij vertrekt om meer aandacht te kunnen besteden aan haar andere baan (coördinator van de route Levend Verleden van de  Nationale Wetenschapsagenda bij het Humanities Cluster van de KNAW in Amsterdam).

Met de aanstelling van Luuc Jonker (1968) als directeur, gaat het DAC verder op de ingeslagen weg om de stichting uit te bouwen als platform voor debat en kennisuitwisseling, inclusief educatie,  over architectuur, stedenbouw en ruimtelijk erfgoed in Hilversum en de regio Gooi en Vecht. Jonker is sinds de heroprichting in 2015 bestuurslid van het DAC. Hij organiseerde in 2017 en 2018 de Open Monumentendag en gaf in 2018 de Dag van de Architectuur vorm.

“Luuc Jonker is een creatieve organisator met passie voor erfgoed; hij is een bewezen verbinder met ruime ervaring in het culturele veld en (beroeps)onderwijs en woont in Hilversum.” aldus Irmgard van Koningsbruggen, bestuursvoorzitter DAC.

Luuc: “Ik kijk ernaar uit om Hilversum met het DAC verder op de kaart te zetten als stad van erfgoed en jonge monumenten, Hilversummers te verbinden met hun stad door hen met een frisse blik te laten kijken en professionals te inspireren tot een actuele visie op architectuur en stedenbouw, klaar voor de toekomst.”

In de online editie van de Gooi en Eembode van zaterdag 16 oktober 2021 verscheen een artikel met een uitgebreide kennismaking met Luuc Jonker.

website: sbddesign.nl