06/03/23

11 maart: Opening tentoonstelling Wonen, Werken en Ontmoeten en bekendmaking nominaties Hilversumse Architectuurprijs in Dudok Architectuur Centrum

Op zaterdag 11 maart 2023 is in het Dudok Architectuur Centrum (DAC) om 14.00 uur de officiële opening van de tentoonstelling ‘Wonen, Werken en Ontmoeten’ waarin deze thema’s in een nieuw daglicht worden gesteld. Tegelijkertijd zijn de bouwwerken van de genomineerden voor de Hilversumse Architectuurprijs te zien. Het gaat om tien geselecteerde bouwprojecten uit Hilversum, die in 2021 en 2022 zijn opgeleverd. Aanmelden voor de opening is niet nodig.

De genomineerde Hilversumse bouwwerken zijn divers in functie en architectuur en vallen prachtig samen met de thema’s wonen, werken en ontmoeten. Aan de hand van een mini-tentoonstelling met tien presentaties lichten de architecten toe hoe hun werk is ontstaan en welke visie zij hadden bij het ontwerp. Voor het publiek is dit een uitgelezen kans om nader kennis te maken met de genomineerden van de Hilversumse Architectuurprijs, voordat zij over gaan tot stemming voor de publieksprijs.

Opening tentoonstelling

Ter ondersteuning en ter inspiratie van de nominaties is op 11 maart, eveneens in het DAC, de opening van de tentoonstelling ‘Wonen, Werken en Ontmoeten’. Deze tentoonstelling is opgesteld in samenwerking met het Genootschap Architectura et Amicitia (AetA) en de uitgave Forum. De uitgangspunten van wonen, werken en ontmoeten zijn het afgelopen decennium door technologische ontwikkelingen, ingrijpend veranderd. De pandemie heeft dit proces in een stroomversnelling gebracht. De tentoonstelling stelt het wonen, werken en ontmoeten in een nieuw daglicht én prikkelt de vraag hoe de ervaringen van de afgelopen twee jaren ons huis en omgeving zullen beïnvloeden.

Op zondag 2 april kunnen geïnteresseerden deelnemen aan een fietstocht langs de genomineerde objecten van de Hilversumse Architectuurprijs. De fietstocht start bij het Dudok Architectuur Centrum.

Op donderdagavond 20 april 2023 worden de winnaars van de Architectuurprijs bekend gemaakt in de Burgerzaal van het Raadhuis. Het gaat daarbij om een juryprijs en een publieksprijs.

Aanmelden

Aanmelden voor de fietstocht kan via de site van de HAP.

Aanmelden voor de prijsuitreiking op 20 april kan vanaf 27 maart eveneens via de site van de HAP.

Over de Hilversumse Architectuurprijs

De Hilversumse Architectuurprijs is een onderscheiding die eens in de twee jaar wordt toegekend door de gelijknamige stichting aan ontwerpers van bouwwerken die in de afgelopen periode van twee jaar zijn gebouwd en opgeleverd. De criteria waaraan de bouwwerken moeten voldoen zijn in een reglement vastgelegd. Er is een Vakprijs en een Publieksprijs.

website: sbddesign.nl