Palace Résidence
1973-1974 / Robert M.H. Magnée

In 1974 verrees een modern appartementengebouw met 73 luxe woningen aan een belangrijke kruising van de ringweg voor doorgaand verkeer. Het gebouw is ontworpen door architect Robert Magnée (1915-2002) in opdracht van projectontwikkelaar Johan Matser. De naam voor het flatgebouw is afgeleid van het Palace hotel, dat jarenlang op deze plek had gestaan en menig toerist van tijdelijke woonruimte had voorzien. Palace Résidence is een exemplarisch voorbeeld van de structuralistische bouwstijl uit de jaren zeventig.

Het gebouw bestaat uit een hogere vierkante torenvleugel en twee haaks op elkaar staande lagere vleugels. Het hoge bouwdeel accentueert de hoek van de kruising en vormt een markant oriëntatiepunt. De gevel aan de ’s-Gravelandseweg vertoont een geometrisch patroon van strakke horizontale lijnen en een afwisselende dieptewerking. Er is veel gebruik gemaakt van eigentijds grindbeton. Door de terugliggende rooilijnen is ruimte voor een groene inrichting rondom het flatgebouw.

Lees hier meer

Organisatie

Dudok Architectuur Centrum

Locatie

‘s-Gravelandseweg 86

Data

Zo 15 september 15.30-17.00 uur

Lezing en rondleiding. Vooraf aanmelden verplicht via dudokarchitectuurcentrum.nl. Mini expositie over architect Magnée. 

Kosten

Deelname aan activiteiten tijdens de Open Monumentendag is gratis

website: sbddesign.nl