Special: Wolfsdreuvik
1938 / Jan Rebel

Smithuyserbos

Midden in het Smithuyserbos, staat op een natuurlijke verhoging een raadselachtige bakstenen toren, gebouwd in 1938 in opdracht van D.P.R.A. Bouvy, eigenaar van het bos. ‘Wolfsdreuvik’ roept de sfeer van sprookjes op. Op het landgoed zijn ook nog sporen van een Hessenweg te ontdekken, een handelsroute met het noorden van Duitsland uit de 17e eeuw. Glas in lood in toren ontworpen door Ben Hofstee.
http://smithuyserbos.nl/

Lees hier meer


Data

Open Zaterdag 11.00 17.00/Zondag 11:00 – 17:00.

Er zijn individuele en georganiseerde rondwandelingen en excursies. Rondleidingen beide dagen om tussen 11:00 en 16.30 uur. Voor de rondleiding dient een ticket gereserveerd te worden, dit kan via de aanmeldknop. Beide dagen rijden pendelbusjes heen en weer vanaf Herberg Boschoord naar de Wolfsdreuvik. De opstapplaats is aan het einde van het verharde deel van de Zwarte weg bij Boschoord. Voor navigatie; Herberg Boschoord via Zwarte weg. Voor het vervoer wordt een bijdrage gevraagd van Euro 1,00. 

Daarnaast vertelt Fred Becht verhalen op zaterdag en zondag tussen 13-17 uur.  

Kinderen: laat je schminken! Zondag 12-17 uur. 

De bosexcursie kan op eigen gelegenheid worden afgelegd, download hier de bosexcursie. Voor deze activiteiten is geen reservering nodig.

Download hier de routebeschrijving Wolfsdreuvik

Meer informatie over het Smithuyserbos: smithuyserbos.nl. 

 

 

 

 

 

website: sbddesign.nl