01/07/21

Podcast ‘De Toekomst van Hilversum’ met DAC-voorzitter Irmgard van Koningsbruggen en Sylvia Karres (Karres en Brands)

In de podcastserie ‘De Toekomst van Hilversum’ vertellen experts over hun visie op dat rijke verleden van Hilversum, het heden en hoe de toekomst er uit kan zien. In aflevering 1 gaat Irmgard van Koningsbruggen, voorzitter van het Dudok Architectuur Centrum, in gesprek met Sylvia Karres, landschapsarchitect bij het internationaal bekende bureau Karres en Brands.

Eind 19e eeuw kwam de industrie op gang en trokken veel mensen van het platteland naar de stad. Om onder andere epidemieën en ziektes te voorkomen werd Hilversum ruim opgezet, met veel groen en brede lanen. Dit was een ontwerp van stedenbouwkundige Willem Dudok. Hij werd in 1915 hoofd publieke werken van de gemeente Hilversum, had een militaire achtergrond en hield van schoonheid. Benieuwd naar zijn denkbeelden en hoe deze van invloed zijn op de toekomst van Hilversum als tuinstad?

Een stad is nooit af: een stad ontwikkelt zich, verandert en past zich aan in de nieuwe tijd. Daar is de gemeente Hilversum dagelijks mee bezig . De stad zo in te richten dat bewoners hier prettig kunnen wonen en leven, bedrijven zich hier graag vestigen en bezoekers graag blijven komen. Maar een stad heeft ook een verleden van waaruit dingen zijn ontstaan. Wegen, fietspaden, woonwijken, monumentale panden, bomen, groen, sportvelden, theaters, horeca, elke plek in de stad heeft haar eigen geschiedenis die weer samenhangt met hoe er naar de toekomst wordt gekeken.

Luister hier de aflevering met Irmgard van Koningsbruggen en Sylvia Karres

website: sbddesign.nl