Dudok Architectuur Centrum, Hilversum

NIEUWS | 31/08/2016

Veel Pokémon tijdens Raadhuistour

Afgelopen weekend organiseerde het Dudok Architectuur Centrum twee rondleidingen door het Raadhuis van Hilversum met uitgebreide gelegenheid voor kinderen om Pokémon te vangen. Het concept bleek zo goed aan te slaan dat er op zondag 4 september om 12.30 uur weer een extra rondleiding wordt georganiseerd. Een enthousiaste gids vertelt leuke wetenswaardigheden over het door Dudok ontworpen Raadhuis en kinderen gaan vervolgens in de verschillende ruimtes op zoek naar Pokémon. De rondleiding sluit af met de beklimming van de 45 meter hoge Raadhuistoren.

Bezoekers komen tijdens de rondleiding door het Raadhuis in de vele grotendeels authentieke ruimtes van dit rijksmonument, zoals de trouwzaal, de raadzaal en de burgemeesterskamer.  In vrijwel al deze ruimtes werden afgelopen weekend Pokémon gesignaleerd. Voor de Pokémonjagers: het Dudok Architectuur Centrum is een pokestop. Kinderen tot 12 jaar hebben onder begeleiding van een volwassene gratis toegang tot de rondleiding. Aanmelden voor de rondleiding is niet nodig.

De start van de rondleidingen is in het souterrain van het Raadhuis. Hier is een expositieruimte ingericht waar het leven en werk van architect W.M. Dudok centraal staan. Bezoekers krijgen een goed overzicht van de gebouwen die Dudok in Hilversum heeft ontworpen. Onder andere veel basisscholen zijn Dudokgebouwen.  De expositieruimte van het DAC is geopend van donderdag t/m zondag van 12.00 tot 16.00 uur. Naast de extra rondleiding op 4 september, is er op de openingsdagen altijd om 13.30 uur een rondleiding door het Raadhuis. Ook voor deze rondleidingen is aanmelden niet nodig.