14/05/22

Songfestival nummers en twee bijzondere concerten vanuit de toren van het Raadhuis

Vanuit de toren van het Raadhuis speelt beiaardier Wim Ruitenbeek met zijn muziek graag in op de actualiteit. Op 11 mei 2022 was het nummer De Diepte te horen, waarmee S10 op het Songfestival optreedt. NHGooi had een uitgebreid interview met Wim Ruitenbeek over zijn werk als beiaardier. Het interview is ook online te beluisteren via de site van NHGooi.

Naast de songfestival nummers en het inspelen op andere actualiteiten, verzorgt Wim in mei en juni twee bijzondere concerten. Aanleiding daarvoor is het afronden van de restauratie in het najaar van 2021 van de beiaard. Het klavier werd vervangen en het automatisch speelwerk vernieuwd. De speelcabine is vergroot om mensen bij het klavier te kunnen ontvangen tijdens rondleidingen.

27 mei, 19.30 – 20.30 uur: 6-handig concert

Wim Ruitenbeek wordt vergezeld door twee Vlaamse collega’s; Wim Berteloot en Wim van den Broeck. Zij spelen een uur lang afwisselend zeshandig, quatre mains (et pieds) en solo.

24 juni, 19.30 – 20.30 uur: samenspel met cello en piano

In de uitgebreide beiaardierskamer boven in de toren is nu plaats om andere musici met de beiaardier te laten samenspelen. Het geluid van de cello (Judith Groen) en piano (Boudewijn Zwart) zal vanuit de toren versterkt klinken samen met Wim Ruitenbeek op de beiaard.


website: sbddesign.nl