04/05/23

Tentoonstelling van Hans Almekinders in het Raadhuis

Van 2 mei tot 7 juni is de tentoonstelling van Hans Almekinders in het Raadhuis te zien. Het werk van Hans is heel divers. Altijd is hij op zoek naar nieuwe uitdagingen en experimenten. Technieken zijn tekenen, aquarel, acryl, grafische technieken en ruimtelijke werk in keramiek, hout, brons en ijzer.

Hans Almekinders woont in Hilversum en kreeg zijn opleiding aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunstenaars te Den Haag. Hij was als docent verbonden aan de Rijks Pedagogische Academie te Hilversum, de Hogeschool Midden Nederland te Utrecht  en de Gooise Academie te Laren (NH).

In 1994 was hij presentator/kunstenaar van de Teleaccursus aquarel. Veel portretten vooral van kinderen, heeft hij gemaakt in aquarel en landschappen, vaak “gestoffeerd ” met mensen. Almekinders is auteur van het boek “Zeefdrukken met waterverf” (Cantecleer).

De beelden in brons zijn nogal eens modelschetsen, die die kunnen uitgroeien tot een levensgroot beeld. De houten en ijzeren beelden zijn vaak nonfiguratief. De beelden in ijzer komen tot stand door een assemblage van gereedschappen, landbouwwerktuigen en andere veelal ijzeren materialen. Hierdoor ontstaan unieke beelden, die aan het materiaal een tweede leven geven.

Almekinders werkt regelmatig in opdracht: portretten,  relatiegeschenken,  kalenders, beelden voor binnenshuis of in de tuin. Er waren veel tentoonstellingen, in binnen- en buitenland. Zijn werk is in Rijks-, Gemeentelijk- en in particulier bezit.

Almekinders is lid van de kunstenaarsverenigingen Art Hilversum en Laren/Blaricum. 

website: sbddesign.nl