19/10/23

Tentoonstelling Vincent van der Geest in het Raadhuis.

Vanaf woensdag 18 oktober is de tentoonstelling van beeldend kunstenaar Vincent van der Geest te zien in het Raadhuis. In opdracht ontwerpt Vincent (bewegend) grafisch beeld zoals logo’s, huisstijlen en animaties. In 2010 begon hij met het maken van vrij werk. Vanuit zijn studio FIN ART maakt Vincent digitaal geconstrueerde foto’s. Hij maakt veel gebruik van tegenlicht, schaduwen en ritmes. “Met een computer kan alles. Het belangrijkste is, wat je er allemaal NIET mee doet.”

Vincent heeft zijn opleiding gevolgd aan de Hogeschool van Kunsten in Utrecht. Na diverse banen als motion graphics designer en creative director, begon hij in 2007 zijn eigen studio FIN DESIGN.

In het werk van Vincent komen thema’s als vergankelijkheid, schoonheid, eenzaamheid en de zin van het bestaan langs. Hij is daarbij altijd op zoek naar de kracht van de eenvoud, het weglaten van alle ballast om tot de essentie van het beeld te komen.

“Het maken van kunst is voor mij een constant proces van keuzes maken. Creëren, weggooien, herordenen, aanvullen en uiteindelijk afpellen en heel veel weglaten.” – Vincent van der Geest.

De tentoonstelling van Vincent van der Geest is tot 27 november te zien in het Raadhuis.

website: sbddesign.nl