Dudok Architectuur Centrum, Hilversum

RONDLEIDINGEN | 17, 29 december 2017, 7 januari 2018

Rondleiding Het licht van Dudok

Het licht van Dudok

In de donkere dagen rond Kerst organiseert het Dudok Architectuur Centrum een licht-rondleiding op zondag 17, vrijdag 29 december 2017 en op zondag 7 januari 2018 om 16.30 uur. Laat u verrassen door  de bijzondere lichteffecten die architect Dudok gebruikte bij het ontwerp van het wereldberoemde Raadhuis in Hilversum. Samen met onze gids wandelt u in de schemering langs het gebouw en door de zalen. U hoort alles over het kleur- en lichtplan van Dudok en beleeft de effecten.  Na afloop van de rondleiding staat in het DAC een glaasje glühwein of warme chocolademelk voor u klaar.

Verlichting als ontwerpmiddel

In het Raadhuis van Hilversum heeft Dudok een bijzonder lichtplan gecreëerd. Lampen, armaturen en spotjes vormen één geheel met de binnen- en buitenkant. Voor Dudok moest de verlichting functioneel zijn, maar ook bijdragen aan de sfeer van de verschillende zalen: het zachte indirecte licht van de Burgerzaal, de ingebouwde verlichting in de verdiepte vensterbanken, de bollampen van Gispen in de Raadzaal of het functionele, egale licht in de tekenkamer.

Spannende beelden

Dudok was zich bewust van het effect van licht en kleur. En net als met de gekleurde steenjes en de gordijnen, speelde hij met de mogelijkheden van zacht, indirect licht voor een feestelijke uitstraling van het gebouw. Samen met de gouden accenten, het marmer en het authentieke meubilair zorgt de verlichting van Dudok voor spannende beelden. Een unieke gelegenheid voor jong en oud om het effect van de verlichting in de verschillende ruimtes van het Raadhuis te ervaren.


           

Meer informatie

Organisatie:
Dudok Architectuur Centrum
Locatie:
Raadhuis Hilversum, start Dudok Architectuur Centrum
Data:
zondag 17 december 2017 en vrijdag 7 januari 2018 om 16.30 uur; ontvangst om 16.15 uur. Afsluiting met warme glühwein en warme chocolademelk. Vrijdag 29 december is inmiddels vol.
Kosten:
Volwassenen: € 9,-, studenten/CJP: €5,-, kinderen t/m 12 jaar: gratis (begeleid door een volwassene)
Aanmelden via info@dudokarchitectuurcentrum.nl: minimaal 2 dagen voor de geplande rondleiding.