Tentoonstelling

150 jaar Hotel Jans

150 jaar geleden werd Hotel Jans opgericht op de plek waar nu Silverpoint gevestigd is. Een mooie gelegenheid voor een feestje met een bijzondere gast: Hans Jans deelt fijne herinneringen aan zijn familie en het iconische hotel.

Bijna een eeuw heeft Hotel Jans deze locatie gesierd, totdat het gesloopt moest worden voor de aanleg van de binnenring. In 1989 kwam hiervoor Silverpoint in de plaats, dat nu tijdelijk een werkplek en broedplaats biedt aan de creatieve en mediasector. Geniet van hun werk als we op 2 juli de rode loper uitrollen! De tentoonstelling ‘Hilversum Ontkiemt’, over de explosieve groei van Hilversum in de periode 1850-1940, is dat weekend voor het laatst te bezoeken. Van 12.00-17.00 uur zijn de historische en kunstexposities geopend, verzorgen we rondleidingen door het gebouw en is er live radio, muziek en lezingen. De bezoekers worden getrakteerd op drankjes en hapjes.

De hele middag zendt Dudok Radio live uit en bij Tante Jans worden gratis heerlijke hapjes en drankjes geserveerd. Naast de doorlopende historische en kunstexposities, live radio en optredens zijn er enkele activiteiten met een geplande begintijd:

12.00 – 17.00 Bezoek expositie kunstenaars (Ineke Gnodde – lokale schilderijen, Ernest Laeven – bewegende sculpturen , Rolf Buiter – Universum in schildering); Laat je live portretteren door Ineke Gnodde; Historische tentoonstelling; Live Dudok Radio; Knutselen & spelletjes voor kinderen en volwassenen; Drankjes en versnaperingen

12.00 Rondleiding door het gebouw

13.00  Erfgoed Inspireert. Negeer erfgoed niet maar koester het en laat het een inspiratie zijn voor de toekomst, door Jacqueline van Oostveen

14.00 Hans Jans vertelt het verhaal over Hotel Jans

15.00 Rondleiding door het gebouw

ca 15.00 Elwin Huisman, klassiek gitaar met interpretaties van Zuid-Amerikaanse componisten, Bach en eigen werk

ca 16.00 Popcorn Sutton, gitaar, accordeon en zang met bekende en minder bekende liedjes

ca 16.30 De Herklanking, Rolf Buiter en Ernest Leaven brengen een preview van hun performance bij gluren bij de buren. Ernest bespeelt het instrumentarium (deels van eigen ontwerp) en Rolf kiest hieruit de geluiden die hij elektronisch herklankt en real time terug  brengt in de ruimte. Het resultaat van deze synthese is misschien het beste te omschrijven als: abstracte muziek.

Ca 17.00 Yulia Komo, singer songwriter

Het programma kan nog veranderen houd daarvoor deze pagina in de gaten.

Silverpoint trakteert wordt georganiseerd door de Historische Collectie van de gemeente Hilversum, Dudok Architectuur Centrum, Bewaakt & Bewoond, Tante Jans, Dudok Radio, samen met alle partijen in Silverpoint.

Organisatie

Collectiebeheer gemeente Hilversum

Locatie

Tante Jans (Silverpoint, Schapenkamp 2)

Data

Zaterdag 2 juli 2022, 12.00-17.00 uur

Kosten

Deelname is kosteloos

website: sbddesign.nl