Open Monumentendag 2019

Elk jaar in het tweede weekend van september zijn duizenden prachtige monumenten in heel Nederland gratis toegankelijk voor iedereen. Het is dé kans om een plek te bezoeken waar je normaal niet zo snel komt en deel te nemen aan de vele activiteiten die georganiseerd worden.

Open Monumentendag 2019 vindt plaats op zaterdag 14 en zondag 15 september. Het landelijke thema voor 2019 is ‘Plekken van plezier’. Voor Hilversum is dat een prachtig thema.

Gedurende deze dag zijn ruim 35 monumenten open voor publiek. Monumenten die vanzelfsprekend aansluiten bij het jaarthema (denk aan Theater Gooiland, de Drafbaan en het Padvindershuisje) krijgen een speciale vermelding. Het volledige overzicht van de opengestelde gebouwen is hier te vinden.

Daarnaast is er een aantal bijzondere activiteiten speciaal voor Open Monumenten Dag georganiseerd in samenwerking met diverse organisaties. Het geheel vormt samen een rijk programma voor een breed publiek, waarbij de monumenten en hun rijke geschiedenis centraal staan en tegelijkertijd het decor vormen voor een multidisciplinaire manifestatie waarin theater, muziek en mediageschiedenis – kortom ‘plezier’ – een inspirerend geheel vormen. Meer informatie over de specials is te vinden op de overzichtspagina.

Bekijk hier de Open Monumentendag folder

Aanmelding is gesloten
 

Locatie

Hilversum

Data

14 en 15 september 2019

Duur

2 dagen