Tentoonstelling

Tentoonstelling ‘NSF RADIO, fascinerende fabrieksverhalen’

Honderd jaar geleden betrekt de Nederlandse Seintoestellen Fabriek (NSF) het heideterrein in Hilversum Oost. Dit vormt het begin van Hilversum als omroep- en later mediastad. Hier komen de eerste experimentele uitzendingen vandaan en wordt zend- en ontvangapparatuur gemaakt. Er wordt niet alleen onder eigen label geproduceerd; de radiotoestellen van moederbedrijf Philips komen ook uit de fabriek in Hilversum.  

Inmiddels is bijna alles van dit fabrieksterrein verdwenen. Aan de hand van verhalen van oud werknemers en bewaard gebleven objecten brengen wij de boeiende geschiedenis van de NSF tot leven en laten we zien hoe het toeging bij wat lange tijd de grootste werkgever van het Gooi was.  

De tentoonstelling ‘NSF RADIO, fascinerende fabrieksverhalen’ is vanaf 10 juli tot eind 2021 te zien bij Tante Jans, Schapenkamp 2, 1211 PA Hilversum.

Organisatie

Dudok Architectuur Centrum

Locatie

Tante Jans, Schapenkamp 2, 1211 PA Hilversum.

Data

De tentoonstelling is te bezoeken op zondag van 14.00-17.00 uur, voor groepen op afspraak. Vooraf online aanmelden is aan te bevelen, maar u kunt ook tickets kopen aan de balie.

Kosten

In combinatie met bezoek aan de expositie Het leven en werk van Dudok: €4,- per persoon. Kinderen t/m 12 jaar: gratis (onder begeleiding van volwassene).

Extra informatie

Een ticket voor bezoek aan deze tentoonstelling, geeft ook toegang tot de tentoonstellingen (Locatie Tante Jans, is op zondag van 14.00-17.00 uur te bezoeken):

– Dudoks Verkeershuis gebouwd, gesloopt, herbouwd
– Hilversum Ontkiemt

en de tentoonstellingen in het Dudok Architectuur Centrum:

– Het leven en werk van architect Dudok
– Dudok als stedenbouwer
– Dudok by Iwan Baan

website: sbddesign.nl