Regenboogkerk
2000 / Architectenbureau UN Studio Van Berkel & Bos

Ben van Berkel (architect van de Erusmusbrug in Rotterdam) ontwierp dit gebouw op de hoek van de Koningsstraat en de Nassaulaan. Het is één van de vijf kerken van de Protestantse gemeente Hilversum. Het is een licht, modern gebouw en door de matglazen gevel blijft er binnen een verbinding met de omgeving. Dit verrassende gebouw moet beslist van binnen gezien worden!

Belangrijk in de kerkzaal is het licht dat via de vier ‘lichthappers’ recht van boven invalt op de mensen. Vanaf de gang op de bovenverdieping bieden glazen ramen via deze deels zacht gekleurde lichthappers een doorkijk in de kerkzaal. De inrichting van de kerkzaal is met grote witte wanden bewust sober gehouden. In de kerkzaal staat een authentiek, historisch Engels orgel, gebouwd door de Firma William Hill & Sons. Daarnaast zijn in de kerkzaal aanwezig een Flentrop kistorgel uit 1986 en een vleugel, vervaardigd door het pianobedrijf Henk Hupkes.

Locatie

Nassaulaan 22

Data

Zaterdag 10 september, 12.00-17.00 uur

Diverse muzikale voorstellingen tijdens het Zomerfestival van de kerk. Boeken en speelgoedmarkt en oud Hollandse spelen.

Kosten

Deelname aan activiteiten tijdens de Open Monumentendag is gratis

website: sbddesign.nl