Multatulischool

1928-1931 | W.M. Dudok | Sumatralaan 40, Hilversum

Bezoek de Multatulieschool via de 3d animatie van David Harper.

De voormalige Multatulischool, geopend in 1932, ligt tegenover Beeld en Geluid, net buiten het Mediapark in Hilversum-Noord. Het is een van de bekendste scholen van Dudok. Het gebouw is in 1996 grondig opgeknapt en teruggebracht in de originele kleuren.

De karakteristieke school bestaat uit twee bouwlagen onder een flauw hellend, ver uitkragend pannendak. In een lager bouwdeel, dat gedraaid staat ten opzichte van de overige bebouwing, is de gymzaal ondergebracht.

De entree wordt gevormd door een portiek met luifel en een voor Dudok zo kenmerkende hoge schoorsteen. De school is in gebruik als Gereformeerde basisschool De Wegwijzer.

Architect

Willem Marinus Dudok (1884-1974)

Periode

1930-1932

Locatie

Sumatralaan 40, Hilversum

Extra informatie

Een overzicht van scholen van Dudok is te vinden op de site dudok.org in de categorie scholen.

De website dudok.org is een initiatief van enkele bewonderaars van het werk van Willem Marinus Dudok. De site bevat vooral veel beeldmateriaal van alle ontwerpen van Dudok die ooit zijn gebouwd. Het Dudok Architectuur Centrum en dudok.org werken op onafhankelijke basis samen door beeldmateriaal en informatie met elkaar te delen en incidenteel samen te werken aan projecten.

 

website: sbddesign.nl