• Taxatie Dudok-gerelateerde objecten door Marcel Brouwer
  • Lego workshop 15 juni 2019

17/06/19

Geslaagde Dag van de Architectuur – 15, 16, 17 juni

Zowel op zaterdag als op zondag was er veel belangstelling voor de activiteiten rond de Dag van de Architectuur in Hilversum. Het landelijke thema ‘Door de ogen van’ was door het Dudok Architectuur Centrum aangegrepen om het oeuvre van Dudok op uiteenlopende manieren te belichten. Hilversum kreeg immers vorm door de ogen van W.M. Dudok.

Tijdens een fietstocht langs scholen van Dudok keken deelnemers ‘door de ogen van het kind’ naar de gebouwen. Op de Kerkbrink lieten studenten van de HKU winkelend publiek met andere ogen naar de openbare ruimte kijken. De prullenbak, stoeptegel en het bankje lijken namelijk onbetekenende plekken, maar zijn wel met aandacht ontworpen. In de toren van het Raadhuis werden bezoekers uitgedaagd om te experimenteren met lichtinval en materiaal en op die manier ook met andere ogen te kijken naar het ontwerp.

Ouders en kinderen bouwden zaterdagmiddag samen het Raadhuis in LEGO. Vervolgens werd het LEGO-model tijdens een rondleiding vergeleken met de werkelijkheid. Het was verrassend om te zien hoe goed de kinderen in staat waren de details te herkennen. De rondleiding werd afgesloten met een torenbeklimming.

Op zondag werd de experience My Digital Dudok gepresenteerd en was taxateur van het programma Tussen Kunst en Kitch, Marcel Brouwer, te gast om Dudok-gerelateerde objecten te taxeren. Dat leverde interessante gesprekken en de ontdekking van waardevolle objecten op. United College was aanwezig om een impressie te maken van taxatie-gesprekken tussen de inbrengers en Marcel Brouwer. Deze impressie verschijnt binnenkort op onze site.

website: sbddesign.nl