14/01/19

Opening ‘Goede voornemens: Van Mediapark tot Sportpark’ 5 februari, 17.30 uur

Op 5 februari om 17.30 openen Spoorbouwmeester Eric Luiten en wethouder Arno Scheepers de tentoonstelling Goede Voornemens: van Mediapark tot Sportpark. De tentoonstelling is te bezichtigen tot en met 12 mei 2019.

Er is van alles gaande rondom de Hilversumse stations. Op dit moment bevindt een groot aantal plannen zich in een stroomversnelling. In januari 2019  kocht Pinnacle BV het Mediapark. In februari 2019 presenteert de gemeente het stedenbouwkundige plan en het beeldkwaliteitsplan van De Zwarte Hond/OKRA voor het Stationsgebied. Binnenkort presenteert de gemeente de Gebiedsagenda Spoorzone. Op allerlei grotere en kleine locaties in Noord Oost worden creative hubs, werkplaatsen en appartementen ontwikkeld. MediaMonks en Nike zijn aan het uitbreiden. De Oude Werf groeit en bloeit.

Maar wat is de samenhang tussen al deze plannen en hoe kan de som der delen een boost geven aan Hilversum als Mediastad? Deze tentoonstelling toont alle plannen die op dit moment voor het gebied tussen Mediapark en Sportpark in ontwikkeling zijn, binnen de context van de ontwikkeling van Hilversum als Mediastad. De verzameling biedt professionals, beleidsmakers, ondernemers en bewoners de gelegenheid om alle plannen in hun samenhang te zien. En dat leidt dan vanzelf tot vragen. (Hoe) kunnen (willen?) we samenhang aanbrengen in het plangebied? Wat is de betekenis van het spoor en wat zijn de kansen en obstakels? Is hierbij de inzet van media-middelen denkbaar (licht, geluid, Media Mile, woon- en werkgelegenheid, mediageschiedenis, events, kunstuitingen)? Hoe kan een aantrekkelijk woon-, werk- en verblijfsklimaat worden gemaakt? Hoe kan het imago van Hilversum als Mediastad verder worden versterkt?

Programma
17.30 uur Inloop, soep en broodjes
18.00 uur Lezing door Eric Luiten, Spoorbouwmeester
18.45 uur Interview met Arno Scheepers, wethouder
19.00 uur Openingshandeling en borrel

Spoorbouwmeester Eric Luiten gaat nader in op de betekenis van het spoor in verschillende steden in Nederland en welke kansen dat biedt om nieuwe stad te maken. Vervolgens zal wethouder Arno Scheepers het collegebesluit over het stedenbouwkundig plan voor het Stationsgebied toelichten, waarover het College die ochtend een beslissing zal nemen.

In de tentoonstelling zijn onder andere het masterplan voor het Mediapark van UNStudio, het plan voor het Stationsgebied van De Zwarte Hond en OKRA, plannen voor de Spoorzone van diverse architecten en ontwikkelaars en de ideevorming rondom Arenapark van PosadMaxwan te zien. Daarnaast tonen we visies en experimenten van onder andere XR LAB, studenten van de HKU, Roodbeen Architecten, TANGRAM Architekten, Kuiper Compagnons en vele anderen.

Locatie en aanmelden
De opening van de tentoonstelling vindt plaats in het Dudok Architectuur Centrum en begint om 18.00 uur. Wij nodigen u van harte uit om aanwezig te zijn, inloop vanaf 17.30 uur. Graag vooraf aanmelden via opening@dudokarchitectuurcentrum.nl

Meer informatie
De tentoonstelling is te bezichtigen tot en met 12 mei 2019.

website: sbddesign.nl