04/09/23

Tentoonstelling ‘Door hen ontworpen, door ons gekoesterd’, gebaseerd op de, 4-delige boekenserie ‘Architecten van Hilversum’

De Gemeente Hilversum heeft ruim 700 monumenten op de gemeentelijke monumentenlijst geplaatst. Er stonden toen al zo’n 200 monumenten op de rijksmonumentenlijst. Daarmee onderscheidt Hilversum zich op landelijke als als de jonge monumentenstad. De architectonische schoonheid werd ooit bedacht, getekend door en gebouw onder leiding van bekwame architecten. De tentoonstelling ‘Door hen ontworpen, door ons gekoesterd’, gebaseerd op de, 4-delige boekenserie ‘Architecten van Hilversum’, is vanaf heden te zien in het Dudok Architectuur Centrum.

Dit beschermingsproject wordt afgesloten met de tentoonstelling ‘Door hen ontworpen, door ons gekoesterd’, waarin wordt stilgestaan bij deze kunstzinnige beroepsgroep. We zien een denkend, tekenend en uitmetend volkje, we nemen een kijkje in hun werkkamers en ateliers, we vieren met gen de ‘eerste paal’, de ‘eerste steen’ en het ‘hoogste punt’. En soms vieren we met hen de feestelijke relatie met de vakbroeders op tentoonstellingen en congressen. Natuurlijk zien we ook hun – nu beschermde – gebouwen.

De tentoonstelling toont slechts een greep uit het grote aantal architecten en de door hen ontworpen monumenten. Bij de samenstelling is de beschikbaarheid van beeldmateriaal van de architecten uitgangpunt geweest.

De tentoonstelling ‘Door hen ontworpen, door ons gekoesterd’, gebaseerd op de, 4-delige boekenserie ‘Architecten van Hilversum’, is vanaf heden te zien in het Dudok Architectuur Centrum.

website: sbddesign.nl