20/02/24

Tentoonstelling Françoise Stoop in het Raadhuis

Vanaf 20 februari tot en met 2 april 2024 is de tentoonstelling van Françoise Stoop te bezoeken in het Raadhuis. Een tentoonstelling met schilderijen en keramiek (draaiwerk).

In het werk van Françoise Stoop (1963) staat tijd en natuur, het wonderbaarlijke feit dat wij bestaan, centraal. De frames van haar werken zijn gemaakt van oud hout, soms wel 350 jaar oud eikenhout. Jutten zakken hangen meestal los aan een houten frame. Zakken die ooit gebruikt zijn voor aardappels, uien, graan of peulvruchten. En zandzakjes, deze zijn kleiner en worden gebruikt voor het herstellen of verstevigen van onze dijken. Als er een doorbraak is, worden de zakjes in een treintje doorgegeven en kunnen daarom niet te zwaar zijn. De touwtjes om ze dicht te knopen, maken deel uit van de compositie.

Françoise schildert met olieverf en soms met wol. Om een groter doek te creëren, kunnen de juten zakken aan elkaar worden genaaid. Alle juten zakken waarop wordt geschilderd, zijn oud of afgekeurd.

Naast de schilderijen maakt de kunstenaar keramiek: aardewerk, steengoed en porselein. Handgedraaid en de glazuren zijn door haarzelf ontwikkeld.

Meer informatie over Françoise Stoop

website: sbddesign.nl