01/09/23

Sprekende gevels tijdens Open Monumentendag

Dit jaar wordt tijdens het weekend van Open Monumentendag voor het eerst een bijzondere beleving in de avond geprogrammeerd. Op zaterdagavond 9 september komen drie monumenten tot leven. Met verhalen, lichtkunst en muziek wordt op drie locaties een bijzondere ervaring gecreëerd. Met het project ‘sprekende gevels’ brengende plekken hun verhaal vanachter de gevel façade naar buiten. De gevels gaan spreken; muziek en licht versterken de beleving.

Bij de oude haven wordt een bijzonder verhaal verteld. De zout- en zandbunker dient hierbij als decor en als theater. Was betekent deze plek voor de geschiedenis van Hilversum?

In stadstuin “De Hof” komen bomen tot leven met lichtprojectie en geniet het publiek met een koptelefoon van een bijzonder hoorspel, gemaakt door Bas Westerweel in samenwerking met RE:Set music production & experiences. Een van de oudste begraafplaatsen van Nederland vormt het verstilde decor.

Op de Noorderbegraafplaats verzorgen balletdansers een uitvoering met een lichtkunstwerk van Tamar Frank als inspiratie. Rituelen rondom de dood vormen de inspiratie.

Drie heel bijzondere plekken met drie heel bijzondere voorstellingen. Op alle drie de locaties wordt de voorstelling 3 x herhaald met een pauze. De bezoekers kunnen dus alle 3 de voorstellingen beleven.

Bekijk hier het hele programma

website: sbddesign.nl